Банкеръ Daily

Настимир Ананиев:

Ако Петков обяви проект, ще има опашка от желаещи

Като погледнете към парламента и се хващате за главата, коментира Настимир Ананиев.

Ако има  проект на Кирил Петков, той със сигурност ще прекрои това, което се случва в България и съм сигурен, че ще има опашка от желаещи кой да се включи. Профилът, който виждам в Кирил Петков и Асен Василев е профилът на хората от "Волт" - млади, амбициозни хора, които действат, коментира Настимир Ананиев, лидер на партия "Волт".

В интервю за БНТ той бе попитан  дали ПП "Волт" може да стане ракетоносител на евентуален политически проект на Кирил Петков. От партията на Ананиев заявиха през седмицата, че напускат групата на ИБГНИ и ще обмислят различни варианти за явяване на предсрочните избори.

"Като погледнете към парламента и се хващате за главата. Като активно протестиращ над 200 дена мога да кажа, че ние имахме много по-големи очаквания за промяна и не я виждаме. Държанието на всички се разминава с това, което искаме да се случи като цяло. Да, има криза, повече от една - трябва да има държавническо поведение и нормални взаимоотношения", обясни той и допълни, че партията му може да се яви самостоятелно, вторият вариант е в коалиция, ако намерят партньор, който да отговори на техните очаквания и да подкрепи нашите политики.

"Разбира се, има трети вариант да не се явим, но да изразим подкрепата си към някой", допълни Ананиев.

През почивните дни политическия борд на партията е взел решение не само да се оттегли от мрежата на Манолова, но и да оттегли подкрепата си от коалиция "Изправи се! Ние идваме".

"Направихме анализ на взаимоотношенията в коалицията и заявките, с които се събрахме преди 9 месеца и установихме, че има много разминавания и голяма част от хората, с които стартирахме този проект вече ги няма. Текущите участници и ръководство на коалицията са се капсулирали в един затворен кръг и забравят очакванията на протестиращите, които ни събраха", коментира съпредседателят на Волт Венцислава Любенова.

Другият съпредседател - Симеон Трулев, пък обяви, че техните членове и симпатизанти са очаквали редовно правителство и "по-адекватно поведение в Народното събрание на коалицията, която подкрепяхме".

Facebook logo
Бъдете с нас и във