Банкеръ Daily

Георги Кадиев:

Ако не се вземат мерки за цените на тока, ГЕРБ се връща на власт

Ако правителството и КЕВР продължават да не правят нищо по отношение на цените на електроенергията за индустрията, ще върнат ГЕРБ на власт, пише във Фейсбук лидерът на партия „Нормална държава“ и дългогодишен народен представител от БСП Георги Кадиев.

Той прогнозира поскъпване не само на основни храни и билетите за БДЖ, а и на парното и водата. Очаква през януари токът и за бита да скочи с поне 20%.

"Има решения, които отдавна можеха да се вземат. Вчера предложих едно на министъра на енергетиката и шефа на БЕХ. Със сигурност има и други решения, предложени от други. Не е моментът да се прехвърля топката. Приказки от типа "не се месим в търговската политика на АЕЦ и НЕК", "няма парламент", "не може служебно правителство да решава" и пр. са просто бягане от отговорност. След като гърци, италианци, испанци и румънци могат, и ние можем. Никой не се интересува служебно правителство или не", пише той. 

Георги Кадиев пита доколко може да издържи българската икономика, след като електроенергията в България е 105.3 евро/мвтч. а в Германия е 73 евро. 

"Взимайте решения. Иначе ГЕРБ се връща. Борисов вече твърди как ние сме виновни за високите цени", предупреждава Кадиев. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във