Банкеръ Daily

Общество и политика

Ако искаме промяна, да се мобилизираме и да гласуваме, призова Атанас Атанасов

„Има обществено мнение, че основният инструмент за управление на Борисовата държава е корупцията. Известно е, че на предходни избори управляващите са купували около 300 000 гласа. Това не може да не тревожи участниците в политическия процес. Както се вижда, по всичко личи, че управляващите разчитат на ниска избирателна активност, при която купеният вот ще има много голямо значение за бъдещото мнозинство в парламента“. Това каза пред БНР Атанас Атанасов, съпредседател на „Демократична България“. 

По думите му, „ако искаме промяна, трябва да се мобилизираме и да отидем да гласуваме“. 

„Предстоят различни финансови инструменти и в България ще дойдат около 12 млрд. евро за подпомагане на българската икономика. Не трябва да оставяме отново да бъдат откраднати тези пари... Внушението, че следващият парламент ще бъде нестабилен, че пак ще се ходи на избори, се прави от управляващите и целта е да се потисне избирателната активност“, посочи той. 

„Ако „Демократична България“ получи шанс да състави мнозинство в новия парламент, ние ще поставим на масата нашите приоритети и на първо място - да се създаде механизъм за строг контрол върху харченето на държавни пари“, допълни Атанасов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във