Банкеръ Daily

Стефан Софиянски:

Ако ГЕРБ издигне Петър Стоянов, няма да гласувам за него

Ако се мобилизираме, на 14 ноември вече ще имаме по-дългосрочна конфигурация, каза в интервю за БНР бившият служебен премиер и основател на "Съюза на свободните демократи" (ССД) Стефан Софиянски.

„Ако Петър Стоянов се кандидатира от ГЕРБ, аз няма да гласувам за него“, заяви Софиянски.

"Обвързването на един сериозен човек, дал толкова много на България, с ГЕРБ, е неправилно. Той дава на ГЕРБ, не ГЕРБ на него“, категоричен е Софиянски, който смята, че „ГЕРБ го дърпа надолу“.

Нормалните седесари не са в коалицията с ГЕРБ, допълни той.

Софиянски би считал служебния кабинет за изключително успешен, ако успее да представи добър План за възстановяване на страната, а непредставянето му до момента в Брюксел според него е сериозен пропуск.

„Ако има обществен морал, хората, които бяха и в двете последни събрания (45-ото и 46-ото НС – бел. ред.) не трябва да се кандидатират“, коментира Стефан Софиянски. В сегашния парламент по думите му не е имало политика и визия.

„Когато ти си присъствал в два абсолютно неуспешни мандата, какъв морал имаш да искаш трети? Ако проектираме същия парламент, същите хора в следващия парламент, ние по-скоро ще имаме гаранция, че няма да се състави правителство, отколкото някаква гаранция, че ще се състави правителство. Парламентът не е място за учения. (…) Ако има обществен морал, трябва да се каже - съвкупно сгрешихме, съвкупно си отиваме“, коментира бившият служебен премиер.

ССД ще участва в следващите парламентарни избори, но не в съюз с партията на Васил Божков, уточни Стефан Софиянски.  

Facebook logo
Бъдете с нас и във