Банкеръ Daily

Общество и политика

Ако Цачева и Цветанов играеха хоро в село Марково....

От 1300 евро без ДДС на кв. метър е цената за апартаменти на първия етаж и до 2000 евро без ДДС. за апартаментите на последния етаж. Това са цените,  изпратени в оферта към клиент, който през септември 2016 година е и искал да закупи жилище в сграда "Вселена" в столичния квартал "Изток" - където Цецка Цачева си е купила апартамент, показа репортаж на bTV.

 От направената справка става ясно, че апартаментите на етажа, на който Цецка Цачева е закупила жилище, са между 2017 и 2280 евро на квадрат, докато за нея цената е невероятните 696 евро на квадрат. Освен това Цачева е придобила апартамента с най-добро разположение. В офертата, изпратена към клиента през септември 2016 година, апартаментът на Цачева не е фигурирал за продажба. На този етап всички апартаменти са били "на зелено."

Според експерта по политически маркетинг Армян Бабикян има две заключения относно аферата ''Апартамент гейт: "Единият е, че фирмата е глупава, което не ми се вярва и остава другият - че някой получава изключителни условия заради позицията си, в която се намира."

Според него "ако Цачева и Цветанов играеха народни танци в село Марково, биха могли да срещнат предрешен данъчен и сега нямаше да има преиграване." Експертът допълни, че "тези хора на властта явно обичат да живеят на едно място. Нито един от тях не знае цените на пазара и твърди, че толкова са му поискали, което наистина предизвиква смях. Утре някой може весело да продаде апартаментите на същата цена, да обяви търг и да го предават пряко." Според Бабикян вариантите за разрешаването на ситуацията са два - или тези хора си подават оставката, или гражданите на кв. "Изток" напускат квартала. "2 млн. души вече си тръгнаха, защото не искат да живеят в такива условия", каза Бабикян. Той подчерта на факта, че когато зам.-енергийният министър Красимир Първанов подписа споразумение за "Белене" (анекс 12), който стана едно от основанията България да бъде осъдена да плати 620 млн. евро на Русия, хората не се реагирала така, както сега, разбирайки за евтиния му апартамент. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във