Банкеръ Daily

Общество и политика

Ако БСП са загрижени за проблемите на корупцията, да погледнат първо себе си, обяви Даниела Дариткова

Нямаме никакви притеснения по отношение на внесения от БСП вот на недоверие. Това каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова в изявление пред медиите в зала "Запад" на Народното събрание. "Искам да заявя, че нямаме никакви притеснения по отношение на внесения от БСП вот на недоверие. Пети поред, неотдавна имаше внесен вот по същата тема. Аргументите, които изложиха и тогава колегите, бяха несъстоятелни. Затова не събраха нужната подкрепа. Този вот беше загубен от тях", посочи тя.

"От друга страна искам да припомня, че дори Европейската комисия потвърди успехите на България в справянето с корупцията, заради това де факто мониторингът върху съдебната ни система отпадна", каза още д-р Дариткова.

По думите й, ако БСП са загрижени за проблемите на корупцията, да погледнат първо себе си и да започнат промяната от редиците си.
"Очакваме национално отговорните и разумни политици и партии да подкрепят правителството, усилията ни наистина да изведем България в успешна посока в условията на справяне със здравна, социална и икономическа криза", допълни тя. 

"Ако БСП са наистина толкова загрижени за проблемите на корупцията, нека погледнат първо себе си и започнат промяната от собствените си редици", подчерта отново д-р Дариткова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във