Банкеръ Daily

Арман Бабикян:

Ако Борисов настоява, да - ще бъде изхвърлен по друг начин от властта

"Акцията ни днес опровергава твърдението, че сме прекратили протестите". Това каза пред БНР Арман Бабикян от т.нар. Отровно трио и уточни, че преди дни като организатори са обявили, че сменят формата и начина на протест, но не, че го спират.

В 120-ия ден от антиправителствените протести искането за оставка на кабинета и Бойко Борисов, както и на главния прокурор Иван Гешев е под мотото "Изтърканите обувки на 2 милиона българи". Протестната акция започна малко след 12.00 часа. След като оставиха десетки чифтове стари обувки пред сградата на Министерския съвет, за да напомнят на властта за емигриралите българи заради лошото положение в страната, протестиращите замеряха правителствената сграда и с топки за тенис, защото по думите им управляващите изгонили младите спортисти, които нямало къде да тренират в България.

„Това са маратонките на две от моите деца, които заминаха в чужбина да учат. Това са на големия син. Те и двамата бяха национални състезатели спортисти. Дадоха ми ги да ги изхвърля. Сега е добър момент. Правителството на Борисов изгони нашите деца в чужбина. Някои отидоха да работят, повечето отидоха да учат с надеждата да не се връщат никога. Така че това е символът на всичките тия 2,5 милиона българи, които отидоха и останаха в чужбина. Благодаря ти, Борисов“, каза адв. Николай Хаджигенов, един от "Отровното трио".

Бабикян даде заявка, че политическата им активност, проявена в протестите срещу властта, трябва да намери своя формат и да се излее в урните, за да прогони Бойко Борисов. Той заяви, че властта е делегитимирана заради липса на обществена подкрепа. "Ако Борисов настоява, да - ще бъде изхвърлен по друг начин от властта", посочи пиар експертнът. 

Според Бабикян протестите не са успели да постигнат целите си - оставки на премиера и на главния прокурор, защото в България няма чуваемост. "В цивилизованите страни, към които твърдим, че принадлежим, хората протестират ден, два, месец и съответният министър или премиер подава оставка. У нас има абсолютна глухота и липса на чуваемост, независимо колко хора са излезли по площадите и дали се протестира на четири континента", подчерта той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във