Банкеръ Weekly

Общество и политика

Акция "Тишина" ще има и през зимата

Валери Симеонов

Вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов анонсира, че прочутата му акция "Тишина" ще продължи и по зимните курорти. Симеонов ще поднови проверките си в шумните нощни заведения, които започна в летните месеци по Черноморието и по-конкретно в "Слънчев бряг".

Вероятно, за да има елемент на изненада, този път той не уточни откъде ще започне замерването на децибелите. Очаква се обаче да се развихри в топ дестинациите "Боровец" и "Банско".

От думите на политика стана ясно също така, че парламентарното мнозинство ще прокара нормативни промени, за да може по-лесно да се решат проблемите с шума по курортите. В четвъртък (2 ноември) работна група обсъди корекции в законите за туризма, за черноморското крайбрежие и за устройството на територията. Освен шума те ще обхванат и издаването на разрешителни за изграждането на преместваеми обекти в националните курорти, които Симеонов нарече "уродливо явление". По думите му подготвените законодателни промени, по които се работи още от лятото, са свързани и с предстоящия зимен сезон, защото нямало сериозна разлика между проблемите в летните и зимните курорти. След консултации с останалите парламентарни групи, те ще бъде внесен за обсъждане в ресорните комисии и в пленарната зала. Очакванията на Валери Симеонов са влизането им в сила да стане още през тази зима.

Facebook logo
Бъдете с нас и във