Банкеръ Daily

Общество и политика

Акад. Николай Денков не мисли да остава в служебен кабинет

​Трябва да се положат всички усилия да има стабилно политическо присъствие и мнозинство в следващия парламент, което да позволи осъществяването на реформите. Затова мисля, че е по-добре да се фокусирам върху дейността, която би осигурила такова присъствие. Това заяви министърът на образованието в оставка акад. Николай Денков в предаването "Денят на живо" по Нова нюз.

"Миналата година, знаете, че останах в служебния кабинет, тъй като имаше нужда да се подготви учебната година. Тази учебна година сме доста по-добре подготвени, така че по-скоро предпочитам да изляза и друг служебен министър да изпълни тези ангажименти", призна той. 

"Истинският проблем да се разпадне коалицията е, че когато се поставиха въпросите за правосъдна реформа и за по-строг контрол върху харченето на големите средства, свързани с инфраструктурните проекти, се оказа, че една от партиите в коалицията не е готова да направи тези стъпки. Това е причината за разпада на правителството, а не толкова грешките на Кирил Петков или Асен Василев", допълни акад. Николай Денков. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във