Банкеръ Daily

Общество и политика

Ахмед Доган получи награда за духовно сближаване с Русия

Почетният председател на ДПС  Ахмед Доган бе удостоен с награда от Благотворителния фонд за социални инициативи "Народное Единство " – Русия във връзка със сътрудничеството между Русия и България в областта на духовното сближаване на двата народа.

На церемонията по връчването на наградата Доган отправи писмо-благодарност за високия приз до Павел Журавлев, ръководител на Представителството на Россотрудничество в България и директор на Руския културно-информационен център в София.

"В живота ми няколко пъти ми се е случвало да не приемам или да се отказвам от национални или международни награди. Но в конкретния случай за мен е въпрос на чест, че изобщо сте обсъждали името ми. Защото в духовното си битие съм школуван в мисловното пространство на Западно-европейската философия, но съм закърмен с екзистенциалната темпоралност на Руската класическа литература. И съм убеден, че който не разбира Широката Руска Душа, не схваща и смисъла на Голямата Руска Земя. Тъкмо затова може би Русия няма „граници”. Тя винаги е била в друго измерение", заяви почетният председател на ДПС Ахмед Доган.

Facebook logo
Бъдете с нас и във