Банкеръ Daily

Общество и политика

Ахмед Доган: Не участвам в политиката

S 250 0d1fc19d 02cb 4357 abc3 4e61b1b2114e

Почетният лидер на ДПС Ахмед Доган упражни правото си на глас, като по наложила се традиция в последните години той запази мълчание пред медиите. 

Единствените негови думи в отговор на въпрос за бъдещите парламентарни конфигурации бе: "Не участвам в политиката".

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ се обяви за задължително 100% броене на  контролните разписки. "Още през 2009 година съм участвал в организирането на такъв процес - контролните разписки са именно за това - за да бъдат броени, те са създадени за това", смята Карадайъ.

Той подчерта, че българските граждани няма нужда да се притесняват от машинното гласува, тъй като секционната комисия ще помогне на всеки български гражданин да упражни правото си на глас.

“На тези избори видяхме, че този служебен кабинет се провали в организирането на изборите, създаде съмнения и счупи доверието в честността на изборите. Затова бих се обърнал към всички граждани да излязат да гласуват отговорно за знаещи и можещи политици, и за такива с държавническо мислене и поведение. И да изискват от държавните органи да се гарантира честността на изборите“, каза още Карадайъ.

„Гласувах за връщане на държавността, за да се развива Родината ни и да заеме своето достойно място в ЕС“. Това заяви водачът на листите на ДПС в Благоевград и Велико Търново Делян Пеевски, след като гласува в село Бабяк, община Белица.

Той отново посочи, че най-ценният капитал на България са хората и подчерта, че дълг на политиците е да създават такива условия за развитие на регионите, че гражданите да имат работни места и достойно заплащане на труда, а икономиката да прогресира. „Политиците са длъжни да постигнат консенсус по определени надпартийни теми“, категоричен бе още той и допълни, че политиците не само трябва да осигурят нужните условия за развитието на страната, но и за процъфтяване на толерантността и разбирателството между самите граждани.

Делян Пеевски подчерта също, че е крайно време да бъдат сложени спирачки на олигархичното задкулисие в страната, опитващо се да противопоставя гражданите на България едни на други и спъващо прогреса и развитието на държавата и обществото й.

Facebook logo
Бъдете с нас и във