Банкеръ Daily

Общество и политика

Агресия, арести и 40 обгазени на протеста на партия "Възраждане"

Софийската районна прокуратура е започнала разследването по досъдебно производство, образувано по повод ескалиралото напрежение по време на организиран протест на граждани пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството, при което са пострадали полицейски служители, охраняващи обществения ред.

Производството е за умишлено причиняване на лека телесна повреда на полицейски орган, при изпълнение на службата му.

Задържани са двама от протестиращите, които са проявили агресия към полицаите, докато са се опитвали да избягат.

Разпитани са полицаи и очевидци и продължава събирането на доказателства. Предстои материалите по делото да се докладват в СРП, която да им определи мярка за неотклонение.

В близост до мястото на инцидента са задържани още двама, които са хвърляли камъни по служители на реда.

Прокуратурата и органите на МВР ще предприемат всички възможни мерки и действия за защита на правата на гражданите, недопускане на подобни прояви на агресия и нарушаване на обществения ред при провеждането на подобни масови мероприятия и за ангажиране на наказателната отговорност на виновните лица, се казва в съобщението на районната прокуратура.

Около 40 демонстрантите бяха обгазени на протеста пред Министерството на регионалното развитие. Недоволстващите опитаха да нахлуят в сградата, а полицията използва лютив спрей.

Протестът бе организиран от партия "Възраждане". Основните искания бяха оставка на правителството на Бойко Борисов. Организацията "Спаси Перник"  се разграничи от демонстрацията

Очаква се в сряда да се състои нов протест в София заради водната криза в Перник.

Facebook logo
Бъдете с нас и във