Банкеръ Daily

Общество и политика

Агенцията по заетостта ще подкрепя туризма

От днес Агенцията по заетостта започва подготовката на национална кампания в подкрепа на туристическия бранш "Работа в БГ туризма".

В рамките на една седмица – от 7 до 11 юни, всички бюра по труда в страната ще организират срещи на открито за работодатели в туризма, хотелиерството и ресторантьорството и желаещите да работят в тази сфера.

Кампанията ще даде възможност бизнесът да избира сред предварително информирани кандидати от цялата страна. Целта е по този начин още в началото на туристическия сезон да се осигурят възможно най-бързо все още липсващите кадри за успешно функциониране на бранша. Очакванията са бързата и оперативна подкрепа да улесни осигуряването на достатъчно работна сила след престоя поради ограниченията по повод разпространението на COVID-19.

За да се включат в едноседмичната кампания на Агенцията по заетостта, работодателите, опериращи в сферата на туризма, е необходимо да заявят своите свободни позиции като подадат заявки за свободни работни места. Агенцията напомня, че са активни възможностите за лесно и удобно изпращане на заявките в бюрата по труда по електронен път чрез: електронната услуга на Единния портал за електронни услуги на ДАЕУ. Заявените работни места ще бъдат предлагани на кандидати от цялата страна.

"Работодателите да подадат заявките си до 4 юни, а за пълно и коректно посочване на изискванията към кандидатите и предлаганите условия за работа – да ползват посредническите услуги на бюрото по труда, на чиято територия е обектът на работа", препоръчват от агенцията. 

Регистрираните безработни, както и други търсещи работа в туризма, ще бъдат уведомени за кампанията и към тях ще бъде отправена покана да се включат в срещите с работодателите.

График на събитията, както и още подробности във връзка с кампанията ще бъдат публикувани на електронната страница на Агенцията по заетостта.

Facebook logo
Бъдете с нас и във