Банкеръ Daily

Общество и политика

АЕЖ иска отговорност от политиците - покровители на жълти медии заради компромати

Да се спре финансирането на компромати, които накърняват личния живот и преминават всички норми на журналистиката - за това призова Асоциацията на европейските журналисти - България, която обяви инициатива с мотото  #БезПорноЖурналистика. Кампанията започва заради публикуваните в интернет снимки на годеницата на кандидат-кмета на София от "Демократична България" арх. Борислав Игнатов. Освен това асоциацията настоява за отговорност от политическите субекти, които покровителстват агенция ПИК, публикувала интимни снимки на годеницата на Игнатов.

АЕЖ - България призова институциите, които имат договор с този сайт, да направят тази информация публична и да преосмислят споразуменията.

Досегашният омбудсман Мая Манолова, кметът Йорданка Фандъкова, кандидатът на "Спаси София" Борис Бонев и премиерът Бойко Борисов излязоха с остри позиции, след като интернет агенцията публикува интимни снимки на годеницата на издигнатия от "Демократична България" кандидат за кмет на столицата - арх. Борислав Игнатов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във