Банкеръ Daily

В отговор на прокуратурата

Адвокат Николай Хаджигенов: Аз снимах Каскета

"Аз снимах Каскета! Аз! С огромно удоволствие и без грам уважение! Един обикновен Адвокат". Това написа адвокат Николай Хаджигенов от „Изправи се БГ! Ние идваме” в профила си във Фейсбук. 

По-рано днес Софийска районна прокуратура започна разследване с цел да установи кой е заснел главния прокурор Иван Гешев да води лична кореспонденция с "Pi ar Sevi Boiko".

Цитираният текст от Наказателния кодекс гласи, че "който узнае неадресирано до него съобщение, изпратено по електронен път, или отклони от адресата му такова съобщение се наказва с лишаване от свобода до една година или с глоба от сто до триста лева".

Припомняме, че Иван Гешев бе заснет да си чати със Севдалина Арнаудова по време на заседание на парламентарната правна комисия на 10 септември. Разговорът се водеше в приложението "Телеграм". По това време комисията обсъждаше законови промени, по силата на които от Гешев бе отнето ръководството на Бюрото за защита на свидетели, чийто служители му бяха и лична охрана. Снимки бяха разпространени от няколко депутати, сред които Явор Божанков (БСП) и Николай Хаджигенов (ИБГНИ). В разговора се виждаше цитирано името на депутат от ГЕРБ.

По-късно Арнаудова заяви: "Обсъждахме това, което виждате - кой се изказва".

И допълни:

"Аз не крия, че познавам главния прокурор, имаме десетки събития заедно, отразявали сме ги - контрабандните цигари, един куп акции... В реално време се излъчваше всичко, нито е закрита комисия, тя беше предавана навсякъде".

Facebook logo
Бъдете с нас и във