Банкеръ Daily

Кольо Колев:

Адекватният изход е служебно правителство и нови избори

„БСП като че ли все повече се капсулира в себе си, не разширява връзките и влиянията си. Не успя да изгради единен фронт срещу статуквото и управлението на ГЕРБ“. Това каза пред БНР социологът Кольо Колев. 

Според него „е смешно, че Корнелия Нинова не подава оставка“. 

По-рано днес лидерът на БСП поиска от формациите „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри, вън!“ още днес да излязат с позиция относно концесията на Летище София. Според Колев в контекста на актуалната ситуация това изглежда по-скоро като панически пиар и опит за отконяване на вниманието. 

„БСП се въртят около Румен Радев. Но движенията им приличат на хаотичните движения на боксьор, изпаднал в тежък нокдаун, който все още не иска да хвърли кърпата и маха с ръце във въздуха, надявайки се да си поеме въздух“, допълни социологът. 

Кольо Колев е категоричен, че правителство, базирано на мнозинство, е невъзможно. Вариант е правителство на малцинството, но то ще бъде кратковременно и слабо и ще бъде сменено, когато е удобно за основните играчи. Адекватният изход според него е служебно правителство и нови избори. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във