Банкеръ Daily

Общество и политика

АБВ влезе в широката лява коалиция на БСП

АБВ и коалиция „БСП за България” подписаха споразумение за общи политически действия.

Ключов акцент в споразумението е гарантиране на енергийната сигурност и възстановяването и просперитетът на военнопромишления комплекс. В документа двете формации поемат ангажимент да обединят усилията си за общ ляв фронт, за възстановяване на държавността и промяна на модела на управление, съобщават от АБВ.

„Коалиция „БСП за България” не бива да се присъединява към общия политически хор, който казва „трябва да има правителство“. Разликата межди нас и останалите е, че ние сме в готовност да поемем отговорност за формиране на правителство, защото имаме политиките и разполагаме с инструментите за тяхното изпълнение“, каза председателят на АБВ Румен Петков.

Петков подчерта важността на това да се даде увереност на избирателите, че коалиция „БСП за България” е готова да носи отговорност за формиране на правителство.

Meждувременно лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че предлага седем конкретни решения за най-важните проблеми в държавата.

Те са свързани с растящите цени, срива на предприятия и невъзможността хората да си платят сметките. Във външната политика Нинова предлага твърда позиция срещу членството на Северна Македония в ЕС.

"РС Македония не може да стане член на ЕС за сметка на българския национален интерес, история и внушавайки омраза и дискриминация спрямо хора с българско самосъзнание", казва Корнелия Нинова.                            

Нинова отново се обявява срещу Истанбулската конвенция: "Борба срещу насилието над жени - да е с всички средства, но джендър идеология и политики срещу семейните ценности - не. Това противоречи на българската Конституция, на българската народопсихология и българските традиции", посочва председателят на БСП.

Facebook logo
Бъдете с нас и във