Банкеръ Daily

Общество и политика

"АБВ-София" регистрира листата си за местните избори

Ивайло Калфин

Листата на "АБВ-София" бе регистрирана за местните избори от нейния водач Ивайло Калфин, от председателя на партията в столицата Емил Кало и заместник-председателя Пламена Заячка.

"Внесохме пълна листа, очакванията са ни да постигнем максимален резултат. В момента имаме трима общински съветници от АБВ. Бяхме в коалиция, сега се явяваме самостоятелно. Имаме кандидати за кметове на десет района, разчитаме да сме фактор в следващия общински съвет", каза Калфин пред журналисти. Той обърна внимание, че партията има кандидати за кметове в районите "Нови Искър", "Красно село", "Слатина", "Възраждане" и "Овча купел". По думите му АБВ има достатъчно самочувствие, че може да присъства в общинския съвет самостоятелно. Що се отнася до подкрепата към кандидатурата на Манолова, мотивът на АБВ е промяна на целия модел на управление на града. 

Според водачът на листата не е проблем да има представители на повече партии в общинския съвет. Това обикновено значи "повече прозрачност". А при евентуална победа на Манолова, ще бъдат обсъдени конкретните мерки за управление, тъй като от АБВ не са съгласни с всички от тях.

 

 

 

 

 


 

Facebook logo
Бъдете с нас и във