Банкеръ Daily

Общество и политика

АБВ ще предложи стратегия за развитие на Северозападна България

Ръководството на АБВ и лидерите на партията в Монтана са провели среща с жители на областния град. От политическата сила са изразили изключителната си тревога от състоянието на здравната система в цялата област Монтана.

Отбелязан е бил негативния факт, че в седем от общините на региона няма нито една аптека. Във връзка с това от АБВ са посочили, че ще търсят разговор с представители на Централния кооперативен съюз, с цел намиране на решение чрез организирането на мобилни аптеки, каквато практика ЦКС има по отношение на организирането на мобилни магазини за стоки от първа необходимост.

От АБВ са обсъдили с жителите на Монтана и изключително тревожната обстановка по отношение на ликвидирането на училищата в голяма част от селата и общините на областта. От партията са заявили, че ще предложат стратегия за развитие на Северозападна България, в която да залегнат дългосрочни решения на посочените проблеми.

По-рано през деня представители на ръководството на АБВ са се срещнали с жители на монтанското село Медковец. На срещата присъствал и кметът на общинския център Венцислав Куткудейски.

По време на разговора председателят на АБВ Румен Петков е изложил визията си за състоянието на левицата в България, което по думите му е критично, а ясен показател за това бил фактът, че за първи път от изграждането на работническите и социалистически формации у нас, левицата нямала нито един областен кмет.

Според него, ако не се намери сериозна и силна стъпка за разрешаването на проблемите в лявото политическо пространство, неговото влияние ще отслабне още повече, а това било в сериозен ущърб на обществото, което се нуждаело от силни социално ангажирани политики.

Facebook logo
Бъдете с нас и във