Банкеръ Daily

Общество и политика

АБВ подкрепя провеждането на разговори за съставяне на кабинет

Партия АБВ подкрепя провеждането на разговори за съставяне на кабинет с всички парламентарно представени партии, с изключение на ГЕРБ. С това становище АБВ ще отиде утре на пленума на коалиционния си партньор БСП, обяви Румен Петков.

„Ясни управленски ангажименти, 8-10 безспорни, по които няма да има различия в това парламентарно представителство. И на тази база да бъде структуриран кабинет, който да може да реализира тези приоритети. Безспорните неща на първо място – започнат ли да се търсят разделителни линии, започнат ли да се търсят линии на противопоставяне, това няма да доведе до структуриране на правителство“. 

Днес "Има такъв народ" провежда срещи с "Изправи се БГ! Ние идваме" за изясняване на приоритетите на формациите, които биха подкрепили правителство на малцинството с мандата на ИТН. Вчера такъв разговор беше проведен и с "Демократична България". 

Утре пък се събира Националният съвет на БСП, за да направи анализ на изборните резултати и да даде мандат на ръководството как да продължи преговорите за сформиране на кабинет в 46-ото Народно събрание.

Facebook logo
Бъдете с нас и във