Банкеръ Daily

Общество и политика

АБВ отхвърли коалиция с ГЕРБ и БСП за предстоящите избори

АБВ няма да търси на всяка цена коалиция с ГЕРБ и БСП за предстоящите парламентарни избори, категоричен е новият председател на партията Константин Проданов. Той заяви, че не вижда като коалиционен партньор нито една от партиите, които се очаква да влязат в следващия парламент. "Коалиция с ГЕРБ не е възможна, не и с мен като председател", каза Проданов на първия си брифинг след като наследи Георги Първанов на лидерския пост.

Той сподели, че обществото вече е подготвяно за кабинет ГЕРБ - БСП. В тази връзка Проданов смята, че ролята на АБВ като опозиция ще бъде много по-стойностна.

Проданов коментира отношенията с БСП и Корнелия Нинова с думите: "За мен беше грешка, че в последните две години АБВ хвърли много време и енергия да говори за БСП, вместо да говори за себе и да следва собствения си път. Аз няма да направя тази грешка. Предходното ръководство направи доста усилия за взаимодействия с Нинова, но резултатът беше плачевен. Сега няма как да подходим с доверие и да преговаряме", подчерта председателят на АБВ.

Той отхвърли слуховете, че ген. Михо Михов ще бъде служебен министър на отбраната, като добави, че очаква служебният кабинет да номинира български еврокомисар, който да наследи Кристалина Георгиева, която освободи поста.

Проданов окачестви като грешка участието на партията в управлението. По думите му с това АБВ е загубила голяма част от симпатизантите си. "Силно се надявам с новата визия и ръководство да привлечен обратно част от хората, които отблъснахме и огорчихме с влизането си в управлението. Аз бях против това. От това претърпяхме предимно негативи", изтъкна той.

 

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във