Банкеръ Daily

Общество и политика

АБВ не успя да се пребори за коледни надбавки за всички пенсионери

Дясното правителство, подкрепяно и с няколко леви ръце от АБВ, отхвърли искането на партията на Георги Първанов да бъдат отпуснати не 50, а 110 млн. лева за коледни надбавки за пенсионерите. 

Кирил Цочев от АБВ каза на своите колеги от трибуната на парламента, че би било по-справедливо да има коледни помощи за всички, а не само за възрастните хора, които получават пенсии до 286 лева. 

В крайна сметка парламентът прие актуализацията на бюджета, от която бяха заделени 50 млн. лв. за пенсионерите като парите ще бъдат осигурени, след като се направят икономии от различни инфраструктурни проекти. 

По време на обсъждането на актуализацията на бюджета Мая Манолова от БСП обвини служения кабинет в прекомерен харч. 

"То беше развързало кесията и харчеше парите не само за щетите от наводненията, но и да се разплати с герберски кметове и фирми, които са близки до ГЕРБ, да направи всякакви екзотични обществени поръчки за пиар и какво ли още не", добави Манолова. 

В критиките си към служебния кабинет се включи и Йордан Цонев от ДПС. Той сподели, че неговата парламентарна група ще се въздържи при гласуването на актуализацията, защото не трябва да оправдава служебното правителство, че не стегна дисциплината за събираемостта на приходите.

"Нашата оценка е слаб 2 на служебния кабинет в тази му дейност. Предишното служебно правителствено на Райков успя да увеличи събираемостта", заяви Цонев.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във