Банкеръ Daily

Общество и политика

АБВ: Лявото е в криза

Повече от всякога е нужна лява политика на България, но за съжаление лявото в момента очевидно е в криза. Това каза в ефира на Нова телевизия Константин Проданов, председател на ПП АБВ и съпредседател на Коалиция „АБВ - Движение 21“.

Той каза и че по време на кампанията истински дебат не е имало. Основният проблем за коалицията е бил, че времето не е стигнало, за да могат да се наложат новите лица. Според Проданов социологическите изследвания са произвели самосбъдващи се прогнози и са се отдалечили много от реалната демоскопия. Той подчерта, че има отличителни разлики между АБВ и БСП – идейна визия, позициониране в лявото пространство и др. 

„Ние възпроизведохме това статукво, от което искахме да избягаме. Аз лично не виждам шанс за съставяне на правителство, което да устиска достатъчно дълго време. Срещу ГЕРБ и Борисов има сериозен негативизъм, а потенциалните партньори, които имат, са непредсказуеми и ще се зависи най-вероятно и от златния пръст на Марешки. За мен това е неустойчива конфигурация. България за пореден път няма да получи това стабилно управление, което й е необходимо“, каза в заключение Проданов. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във