Банкеръ Daily

Общество и политика

АБВ кани леви формации за общи действия за честни избори

АБВ ще изпрати покани към председателя на БСП Корнелия Нинова, лидера на гражданската платформа „Изправи се. Бг“ Мая Манолова и леви и левоцентристки формации за стартиране на публични дискусии за общи действия и създаване на механизъм, който да гарантира честността на вота. Това обяви председателят на АБВ Румен Петков. По думите му има притеснение дали извънредните противоепидемични мерки няма да се използват за влияние върху изборния процес.

"Аз не изключвам да се направи това, което беше направено на частичните избори. По два или три пъти, по преценка на съответната местна администрация, помещенията, в които се провеждаха изборите, бяха изпразвани с цел дезинфекциране. Ние считаме, че трябва да има абсолютен контрол върху избирателните списъци и невъзможност по тях да се работи от външни лица", заяви той.

Петков посочи още, че с Мая Манолова вече са водени разговори за необходимостта от консолидирани действия. "Ние с госпожа Манолова сме имали серия от разговори, независимо че тя някъде в медиите каза, че не сме разговаряли. Не съм ги броил, но става дума за десетина разговора, включително последният е от по-миналата седмица", допълни лидерът на АБВ.

От АБВ определиха още като добра новина информацията, че от 31 декември ще получаваме газ от Азербайджан, но поискаха яснота на каква цена ще бъде доставян.

Facebook logo
Бъдете с нас и във