Банкеръ Daily

Общество и политика

АБВ иска вот на недоверие в сектор сигурност

"Да, ние сме готови да водим разговор за вот на недоверие с БСП. Те ще поставят външната политика - ние ще поставим въпроса за вот на недоверие по темата за сигурността”, коментира лидерът на АБВ Георги Първанов. Той изтъкна, че това са още по-тежките и важни проблеми, към които и хората имат очаквания.

Той обаче определи като „повиквателна” изпратената от председателя на Националния съвет на БСП покана за преговори за вот на недоверие към кабинета на Борисов по въпросите на външната политика.

„Имаме покана от председателя на Националния съвет на БСП. Не съм от тези, които реагират на определена дата и час на преговорите”, коментира Георги Първанов и изтъкна, че това е тип повиквателна, а не е покана, в която се договарят времето, мястото и дневният ред на такъв тип срещи.

„Лично смятам, че за „Добър ден” в една среща, те трябва да ни обяснят какви бяха истинските причини за провала на преговорите с АБВ”, посочи Първанов, настоявайки за лично обяснение в очите от страна на ръководството на левицата.

Заместник-председателят на АБВ Румен Петков заяви, че народни представители ще подготвят питане към министъра на вътрешните работи относно масирано полицейско присъствие в Балчик, където трябва да се проведат частични местни избори за общински съветници. Той посочи, чеиска да привлече вниманието върху технологията на правеното на избори сега и атмосферата, която се създава.

„Имаме частични избори в 15 населени места”, коментира Петков. По думите му в село Тракиец в община Хасково сме свидетели на брутална полицейщина, при която 180 души, временно живущи в Тракиец, са подложени на полицейски тормоз.

Петков обясни, че в Община Балчик, където също има избори, са струпани сили на  жандармерия, ГДБОП, цивилни служители, представители на ДАНС - Добрич.

„Това е атмосферата, в която ГЕРБ иска да прави избори – страх, брутализъми стремежът да бъде гарантирано статуквото”, коментира още Петков. Той бе категоричен, че трябва да можем да имаме доблестта да кажем – избори така не се правят.

Facebook logo
Бъдете с нас и във