Банкеръ Daily

Общество и политика

АБВ и партньори искат мораториум върху сделката за F-16

Водачът на евролистата на "Коалиция за България" (АБВ плюс още няколко малки леви партии) Боян Дуранкев обяви, че те предлагат да бъде наложен временен мораториум върху сделката за F-16. По думите му сделката трябва да бъде осъществена от легитимен парламент с регистрирани депутати.

Като допълнителни аргументи за искането Дуранкев посочи и че страната ни няма ясна картина за системата за общоевропейска сигурност с оглед на последните дни на настоящия Европейски парламент.

От "Коалиция за България" настояват за преразглеждане на разходите за отбрана в контекста на системата за общоевропейска сигурност.

На брифинг в централата на АБВ лидерът на партията Румен Петков призова да не се етнизират проблемите с престъпността на фона на случилото се в последните дни в Габрово.

Румен Петков заяви, че в последните години има неща, които впечатляват със своята последователност и с наложена атмосфера на омраза и на нетърпимост. Държавата има много сериозна заслуга за наложената атмосфера на омраза, посочи Петков. Според него има тотално, организирано и последователно неспазване на закона. Лидерът на АБВ посочи, че четири пети от лишените от свобода са цигани и това не пречи в продължение на повече от 25 години ВМРО да спекулира с темата, да използват омразата и да я превръщат в повод за своето съществуване.

Според Румен Петков "Обединени патриоти" използват омразата, за да мотивират необходимостта от своето съществуване, подплатявайки я с други аргументи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във