Банкеръ Daily

Ивайло Калфин:

АБВ бори политическото номадство с Етичен кодекс

Парламентарната група на АБВ ще приеме свой Етичен кодекс в понеделник, обяви във Варна зам-председателят на партията Ивайло Калфин. Една от точките в него ще е свързана с политическото номадство. Така ако някой от депутатите напусне парламентарната група на АБВ, ще трябва да напусне и Народното събрание, а не да се обявява за независим. Това изискване в Етичния кодекс обаче ще е само пожелателно, тъй като Конституцията изключва подобно задължение на народните представители.

Калфин подчерта, че в документа ще се акцентира на прозрачността в работата на депутатите. Ще бъде въведено и изискване народните представители от АБВ винаги да декларират конфликт на интереси, когато има такъв.

Очаква се в понеделник да бъде гласувано ръководството на парламентарната група на партията, като заседа за нейн председател се спряга името на Ивайло Калфин.

Зам.-председателят на АБВ коментира още, че в момента най-важното за страната е да има стабилно управление, защото има нужда от вземане на спешни мерки по редица проблеми. Той прогнозира, че ГЕРБ ще сформира дясноцентристка коалиция, с която АБВ ще има доста различия. Това обаче не означавало, че парламентарната група на АБВ ще бъде в конфронтация с управлението, категоричен бе Калфин и увери, че АБВ ще помага за стабилността на страната.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във