Банкеръ Daily

Общество и политика

Абитуриентските балове може да се направят през юни, юли и август

Не е в момента целесъобразно да рискуваме с провеждането на балове. Могат да се направят и през юни, юли, дори август - това е празненство и винаги може да се организира. Това каза министърът на образованието Красимир Вълчев пред Би Ти Ви.

"Опасността не е отминала, епидемията все още е факт. Ние трябва да бъдем предпазливи. По ресторанти и молове не е задължително да се ходи, но на училище е. Учениците все пак ще се върнат за изпити по практики, за осъществяването на практики, децата, които не са се обучавали добре през електронните системи, ще доучват през лятото. Една много голяма част от децата учиха ефективно при дистанционното образование. Те ще завършат класа, но останалите ще доучват или ще повторят годината", обясни министърът.

Всички детски градини отварят по тяхно решение или по решение на общината от 22 май до 1 юни. По-голямата част ще отворят на 22 май. Очакваме средно 50% от децата да тръгнат на детска градина, каза още той. Учителите по детските градини ще бъдат вкарани в тестова група за коронавируса. При констатация на заразено дете в някоя детска градина всички ще бъдат тествани, без да се затваря цялата градина, ако няма още случаи. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във