Банкеръ Daily

Общество и политика

96-та вечер на антиправителствени протести в София

На столичния площад "Независимост" започна поредният антиправителствен протест. Засега не е затруднено движението по булевард "Цар Освободител" и булевард "Дондуков". Основните искания остават непроменени - оставка на правителството и на главния прокурор.

Протестиращите все още са малко. Има 2 опънати палатки, две-три маси на търговци и десетина души, насядали около фонтана и пред Археологическия музей.

Организаторите от т.нар. Отровно трио призоват в социалната мрежа гражданите да се съберат в 96-ата протестна вечер с искане за оставка на премиера Бойко Борисов, на главния прокурор Иван Гешев, за машинно гласуване, предсрочни избори, свикване на Велико народно събрание, промени в Конституцията.

„Заедно предизвикахме сериозен международен отзвук за корупцията и беззаконието в България! Няма да спрем! Заедно сме по-силни и само заедно ще успеем“, написаха в социалните мрежи проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян.

Още те се знае дали ще бъде проведено традиционното шествие до Орлов мост и дали кръстовището ще бъде временно блокирано.

Facebook logo
Бъдете с нас и във