Банкеръ Daily

Общество и политика

87 дни протести и "Велико народно въстание IV"

Протестите с искане за оставката на правителството и главния прокурор Иван Гешев продължат. За днес е обявена четвъртата поред национална протестна акция - "Велико народно въстание IV". Организаторите очакват в гражданското недоволство да се включат хора от цялата страна.

Антиправителствените демонстрации продължават вече 87 дни.

Снощи протестиращи хвърляха яйца по сградата на Българската национална телевизия и настояха за оставката на генералния директор на обществената медия Емил Кошлуков. Те застанаха на различни входове на телевизията, очаквайки излизането на правосъдния министър Десислава Ахладова. В предаването "Панорама" тя заяви, че смята исканията им за основателни. Но допълни, че проектът за конституция на управляващите от ГЕРБ адресира проблемите в правосъдната система.

Ахладова повтори тезата си, че докладът на ЕК е обективен и положителен, а България не се различава от други европейски държави. Тя смята, че в период от 5 години страната ни последователно изпълнява препоръките на Венецианската комисия. Според нея докладът критикува голяма част от държавите, а фокусът не е върху България.

Facebook logo
Бъдете с нас и във