Банкеръ Daily

Общество и политика

8 софийски района, с кметове от „Демократична България”, са със съвременни комуникации

Всички 8 софийски районни администрации с кметове от „Демократична България” вече общуват с гражданите и чрез специално мобилно приложение.

Всеки, свалил приложението, получава от района известия за административни новости, планирани ремонти и събития, конкурси, социални проекти, както и актуалните промени в мерките срещу коронавируса. Гражданите могат също така да предлагат кампании.

През вградената в приложението опция за провеждане на анкети кметът на “Слатина” Георги Илиев вече направи допитване сред жителите на района относно въвеждането на Зелената зона, а кметът на “Средец” Трайчо Трайков провери какви са нагласите за превръщане на ул.“Цар Иван Шишман” в пешеходна зона с анкета сред живущите и работещите на улицата и околните преки.

"Приложението за районните администрации е създадено от екип доброволци на “Да, България!” и сме готови да го предоставим безвъзмездно на всеки друг софийски район, който прояви желание да използва достиженията на дигиталната ера в комуникацията си с гражданите", заявяват от обединението.

Разработването на приложение за районите е само част от действията, с които „Демократична България” подпомага дигитализацията на Столична община.

"В началото на май предложихме да дарим на общината приложение, предоставящо редица удобства не само за администрацията, но и за Столичния общински съвет. С него общинските съветници ще могат да участват в анкети и кампании, да получават известия за свикано заседание на комисиите, с дата, час и дневен ред, както и да гласуват в комисии, без да губят време в броене на вдигнати ръце и обработка на протоколи на хартия", припомнят от обединението. 

Почти два месеца по-късно предложението на "Демократична България" все още е без отговор от страна на Столичния кмет. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във