Банкеръ Daily

Общество и политика

700 договора за смяна на отоплителните уреди са подписани в София

700 договора за подмяна на отоплителните уреди са подписани в София до момента. Одобрени са 5506 домакинства, с които предстои да бъдат подписани договори. Повечето живеят в районите „Кремиковци“, „Панчарево“ и „Нови Искър“. Най-голям интерес има към подмяната на старите печки с климатици и радиатори. Заявени са 5 047 броя климатици, 3121 пелетни камини и печки, 469 газови отоплителни уреди и над 6 512 радиатора.

„Приемането на заявленията продължава и тази година, тъй като ресурсът, който е осигурен, е за около 10 000 домакинства, всеки, който се отоплява на дърва и въглища и е собственик на имота, в който живее, може да подаде заявление в районните администрации като заявленията са налични на сайта на общината, могат да бъдат изтеглени като формуляри, бланки, образци и да бъдат подадени на място в района“, информира  Теодора Полимерова - директор на дирекция „Климат, енергия и въздух“ в Столичната община.

Приемането на формуляри за подмяна на старите печки в София продължава. Във втората фаза на проекта до момента са кандидатствали 422 домакинства.

Facebook logo
Бъдете с нас и във