Банкеръ Daily

Общество и политика

66 на сто от учениците от 5-и до 12-и клас вече са в клас

66 на сто от учениците от 5-и до 12-и клас вече са се завърнали в присъствена форма на обучение, посочи в Ловеч зам.-министърът на образованието Мария Гайдарова.

Тя уточни, че на този етап са осигурени достатъчно тестове за децата, а министерството е осигурило средства на училищата за справяне с COVID мерки.

Замeстник-министър Гайдарова поясни, че най-голям процент ученици, над 70%, са се завърнали в класните стаи в област Ловеч.

„Аз бих апелирала родителите да имат доверие на науката и условията, които създаваме и да попълнят декларациите и да допуснат децата в присъствено обучение, защото нищо не може да замени  класната стая и работата лице в лице, когато искаме да постигаме качествено образование", каза тя.

Мария  Гайдарова допълни, че тестове за изследване на учениците са осигурени.

„Пристигат ритмично, имаме нови заявки. Това, което е в склада в село Лозен, е разпределено, така че ние не задържаме тестове, раздаваме по график, има и резерв", допълни зам.-министърът.

Министерството на образованието и науката е осигурило и средства на училищата за COVID– мерки, включително и за тестването на учителите.

„Ние сме дали допълнително финансиране на училищат, така че те да нямат проблеми по отношение на тестването и допълнителни COVID мерки, които са необходими да предприемат за всяко училище. Ако някъде има затруднения може да бъдeм информирани по надлежния начин.

Facebook logo
Бъдете с нас и във