Банкеръ Daily

Общество и политика

Честваме Деня на народните будители

На 1 ноември в Деня на народните будители почитаме делото на книжовници и просветители, на борците за национално възраждане и освобождение. Пред президентството ще се състои традиционната за този ден церемония по издигане на националното знаме. В 9 часа държавният глава и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев ще приеме строя на Националната гвардейска част.

В Гербовата зала на „Дондуков“ 2 президентът ще отправи приветствие към ръководители на културни институции, общественици и дейци в областта на науката, образованието, културата и изкуството. Ще се проведе и церемония по връчване на Почетния знак на държавния глава. Изтъкнати български учени и читалищни дейци ще получат отличието. Сред тях са член-кореспондент Владко Панайотов, академик Красимир Атанасов, Анета Мутафчиева, Васил Новоселски.

Министърът на отбраната Георги Панайотов ще награди български институции, допринесли за развитието на културата и изкуството. Сред наградените ще са Националната музикална академия, Националното училище за танцово изкуство, Негово Високопреосвещенство Великотърновският Митрополит Григорий, писателят Калин Донков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във