Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ обвини служебния кабинет за краткия живот на 46-ия парламент

Проваленият мандат на 46-ото Народно събрание е отговорност както на политическите сили, така и на служебния кабинет, който нямаше потенциал да успокои политическото напрежение. Това каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ - СДС Десислава Атанасова в декларация от името на групата.

"Изтече срокът на годност на това Народно събрание. Г-жо Зайкова, вие се оказахте лоша орисница и за 45-ия, и за 46-ия парламент, защото щетите, които нанесоха и 45-ия, и 46-ия парламент върху парламентаризма, ще се помнят дълго. Във времето на краткия мандат на това Народно събрание България беше управлявана от служебно правителство, назначено от Румен Радев. През тези няколко месеца политическата криза се задълбочи, а изходът от нея става все по-неясен и все по-труден", се посочва в декларацията. По думите на Атанасова една от важните задачи на служебните кабинети е те да участват активно при разрешаването на политически кризи: "Духът на настоящата Конституция изисква от служебните правителства да успокоят политическата атмосфера, да намалят напрежението в обществото."

Според ГЕРБ партиите на протеста не са разбрали, че служебното правителство е започнало да "изчегъртва" не само ГЕРБ, а и тях.

Facebook logo
Бъдете с нас и във