Банкеръ Daily

Общество и политика

Бойко Борисов няма да се кандидатира за президент

Според Бойко Борисов предложеният от Слави Трифонов кабинет е "рожба на всички токсични партии, които направиха преврата". За колажа е използвана снимката на загиналите астронавти от совалката "Колумбия"

След като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изнесе пред репортери в централата на партията си своеобразно "шоу", както сам го нарече, той обяви, че няма да се кандидатира за президент. "Не. Науправлявал съм се. Личното ми его е удовлетворено. Няма българин, който да ме стигне в следващите 20-30-40 години като изборни резултати. Единствено искам партията ми да е силна, стабилна и народът да е добре", каза Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ описа и външния вид на кандидата за наследник на Румен Радев: "Умен, висок, красив, с коса, с очила, за да може като Дани Митов да показва как ги слага и сваля", каза експремиерът.

По време на целия брифинг Борисов не спря да се подиграва на предложения от лидера на "Има такъв народ" проектокабинет, както и на лидерите на т. нар. протестни партии. Той подозира, че всичко било с цел да остане да управлява служебният кабинет, за да може силовият министър Бойко Рашков "да чегърта", а държавният глава Румен Радев да управлява еднолично.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във