Банкеръ Daily

Общество и политика

Подсъдимият за смъртта на Милен Цветков остава в ареста

Обвиняемият за смъртта на журналиста Милен Цветков - Кристиан Николов, остава в ареста с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”, реши Софийският градски съд.

Мотивите на съда са, че обвинението се подкрепя от множество свидетели. Освен това, има опасност Николов да се укрие или да извърши друго престъпление, въпреки напредналия процес, смятат магистратите.

„Опасност в изключително висока степен”, според съда е това, че мъжът е нарушил правилата за движение - употребил е наркотици и е шофирал с висока скорост. Съдът намира срока на задържане за „разумен”.

По-рано защитата на Николов поиска от Софийския градски съд да измени мярката му за неотклонение от „задържане под стража” в по-лека - „домашен арест”. Според адвокатите Николов е в ареста твърде дълго време - година и два месеца, а при по-лека мярка нямало да се попречи или повлияе на гледането на процеса.

„Искам да помоля уважаемия съд за по-лека мярка. Имам установен адрес, няма да се укрия и мога да търпя по-лека мярка”, заяви в съда Николов.

На този фон смъртта на експерт и замяната му с друг, който да извърши изследване за психологическото състояние на подсъдимия, наложи отлагането на заседанието за 1 септември. В Софийския градски съд се оказа, че новоназначеният психолог не е прегледал лично Николов и няма как процесът да продължи.

В следващите седмици това трябва да се случи, след което и в съда да стане ясно какво е психическото състояние на подсъдимия.

Телевизионният водещ загина в катастрофа навръх Великден миналата година. Две експертизи доказаха, че при катастрофата Николов е карал с близо 100 км/ч и е имал три вида наркотици в кръвта. Експертизите за психологическото състояние на Николов са последни по делото. След това се очаква и решение на съда за това дали подсъдимият умишлено е предизвикал смъртта на Цветков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във