Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ се явява на изборите в коалиция със СДС

В последния ден за подаване на документи в Централната избирателна комисия за участие в изборите на 4 април от ГЕРБ обявиха, че ще се явят на вота в коалиция със СДС. До дни ще станат ясни и кандидат-депутатите от структурите на двете партии. Списъците ще бъдат оповестени след седмица.

Подписите внесоха председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова, лидерът на СДС Румен Христов, Цветомир Паунов от ГЕРБ и зам.-министърът на външните работи от ГЕРБ Георг Георгиев. Подадени са 9999 подписа.

"За годините, в които управляваме, доказахме, че имаме воля да градим България и да постигаме видими резултати. Доказахме, че можем да носим отговорност. Нашата рецепта за успех е "Работа, работа, работа". Това и обещаваме на избирателите. Заедно с коалиционните ни партньори от СДС имаме програма с ясни цели и приоритети във всички сектори, с която да изведем България от епидемичната ситуация и последствията от нея. Медицинският протокол е готов, въведените противоепидемични мерки гарантират здравна сигурност на изборния процес и затова нашият апел е за масово участие в изборите, защото само по този начин ще бъде легитимен следващият избран парламент и излъченото от него правителство", обясни Дариткова.

Тя съобщи, че председателят на партията - премиерът Бойко Борисов, също ще бъде водач на листа. Като невъзможни партньори от коалицията ГЕРБ/СДС посочиха БСП и "Атака".

Днес в 17 часа изтича крайният срок за подаване на заявленията за регистрация в ЦИК на партии и коалиции за участие в изборите за народни представители на 4 април.

Приемането на документите започна на 8 февруари. Тогава първите две формации, чиито представители внесоха подписи, бяха политическото обединение "Демократична България" и партията на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов - "Републиканци за България".

Досега през последните години винаги първа се регистрираше партия ГЕРБ. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във