Банкеръ Daily

Общество и политика

6000 студенти искат да отидат на бригада в САЩ

Шест хиляди студенти възнамеряват това лято да заминат на бригада в САЩ. Към момента няма никакви индикации от страна на американското правителство, че студентските бригади през лятото ще бъдат отменени заради коронавируса. Това обясниха пред БНР от Асоциацията на агенциите за международен културен обмен по повод думите на шефа на оперативния щаб  Венцислав Мутафчийски, че "хиляди студенти не се готвят да пътуват никъде".

Към настоящия момент програмата за студентски бригади в САЩ "Уърк ен травел" не е прекратена, а само отложена с 13 дни и така първите младежи ще заминат за Америка на 14-и, вместо на 1-ви май, поясни председателят на Асоциацията на агенциите за международен културен обмен Светлан Данев. "Студентите нямат пречка поне към настоящия момент да отпътуват през месец май и юли", поясни той.

Подготовката за заминаването на българските студенти е приключила на 80%. Част от тях вече имат издадени визи, а други дори са закупили самолетни билети. "Текат буквално последни приготовления преди последното опаковане на куфарите и багажите и отпътуването от България", посочи Данев.

Няма студенти, които да са се отказали от бригада в САЩ заради коронавируса.

Facebook logo
Бъдете с нас и във