Банкеръ Daily

Мая Манолова:

60 млн. лв. е първият подарък от СО за строителя на завода за боклук

Със сигурност избрана фирма строител на завода за горене на боклук в София е близка до Столична община, след като първият подарък е в размер на 60 млн. лв. Това е авансовото плащане в размер на 20 % от общата стойност, заложено в договора, който е за общо 300 млн. лв.

Това заяви председателят на парламентарната група „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова пред медиите в парламента.

"В края на миналата седмица обществената поръчка за избор на изпълнител на изграждането на инсталацията за изгаряне на боклук е финализирана. Столичната община е приключила обществена поръчка за 300 млн. лв. и е избрала фирмата, която е предложила най-висока цена", допълни Манолова.

Тя съобщи, че на първото заседание на Комисията по ревизията, което ще бъде утре, ще започнат с темата за енергетиката. "Ще разгледаме състоянието на различните енергийни дружества. Освен НЕК и БЕХ, ще предложим да бъде разгледано и състоянието на ЕРП-тата, топлофикациите и други ключови структури в енергетиката. Продължаваме да сме притеснени от случващото се в "Топлофикация София", заяви още Манолова.

"Топлофикация София" е дружеството, което обира столичани с по-високите сметки за парно, но прави процедура за изграждане на завод за горене на боклук и дава 60 млн. лв. авансово на фирмата строител на инсталацията", подчерта председателят на комисията.

Тя припомни, че защитава безплатно гражданите по делото, заведено от граждански организации срещу доклада по ОВОС за инсталацията за горене на боклук.

Facebook logo
Бъдете с нас и във