Банкеръ Daily

Общество и политика

Отцепниците от БСП искат данъчна преференция за хората на минимална заплата

Красимир Янков

Депутатите, напуснали парламентарната група на "БСП за България", искат въвеждане на данъчна преференция за хората с минимална работна заплата.Те са записали предложенията си в промени в Закона за данъците върху доходите на физическите лица, които ще бъдат внесени до края на деня.

С данъчната преференция трудещите се на минимална работна заплата ще имат правото в края на годината с подаването на данъчната декларация да си възстановят авансово удържаните от работодателя ДОД.

Така прогресивните социалисти, както се самоопределят, ще подпомогнат хората с най-ниски доходи, обясни Лало Кирилов. "И ще им даде право да имат малко глътка въздух точно в ситуацията на ковид пандемията, защото, както чухте от работодателите, те имат отрицателно становище за увеличаването на работната заплата. Смятаме, че ние внасяме навременно нашето предложение", посочи той.

Красимир Янков допълни, че промяната касае милион и половина работещи в България и има достатъчно време за обсъждане на предложението им, преди да бъде внесен проектобюджетът за 2021 година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във