Банкеръ Daily

Общество и политика

Гешев не е проверявал детски център "Биберон", заявяват от прокуратурата

Провереният във вторник обект в Силистра е кафе-аперитив, а не детски център. Това съобщават от пресцентъра на прокуратурата в официална позиция.

Причината за направеното уточнение са медийни публикации, озаглавени "Гешев е в Силистра – обискиран е детски център „Биберон" и "Борбата с битовата престъпност на Гешев достигна и до детски център „Биберон". В тях се цитира информация, публикувана в силистренска електронна медия, съобщаваща за извършена проверка за акцизни стоки в кафе-аперитив с детски център в града и обвързването й с посещението на главния прокурор Иван Гешев.

"В хода на операцията на МВР, проведена в Силистра, са били проверени десетки обекти, сред които и кафе-аперитив, носещ идентично име с това на детски център, който по документи не съществува. Предмет на проверката в хода на специализираната акция не е бил "детски център“, а обект, в който е записано по документи, че се продават акцизни стоки, които подлежат на проверка.

Посещението на главния прокурор Иван Гешев в Силистра на 11.08.2020 г. е част от продължаващата му обиколка на Апелативните райони в страната и е свързано с разкриването на извършено умишлено убийство в село Искра като по никакъв начин не е обвързано с проведената от икономическа полиция проверка в същия ден”, посочват от държавното обвинение.

От там, допълват, че не отричат правото обществото да бъде информирано според стандартите и нормите на съответната медия, но "не приемат опитите за манипулация чрез гръмки заглавия, които не отговарят на обективната истина".

Facebook logo
Бъдете с нас и във