Банкеръ Daily

Общество и политика

Валери Симеонов: Правителството остава, премиерът също

Правителството остава, няма да подава оставка и мандатът ще продължи до редовните избори следващата пролет. Това каза пред Нова телевизия лидерът на НФСБ Валери Симеонов, който тази сутрин участва на коалиционен съвет при премиера Борисов. На срещата лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и на "Обединени патриоти" обсъждаха изход от създалата се ситуация в страната и продължаващите протести.

„Министър-председател остава Бойко Борисов. Няма други варианти пред нас. Имаме работа за вършене и в парламента, и в изпълнителната власт", категоричен бе Симеонов. Той добави, че няма вариант за оставка през септември. Подобна хипотеза имаше от страна на Томислав Дончев, който бе гост в същата медия по-рано през деня. Симеонов обяви още, че кабинетът няма да се подаде на уличния натиск и да избяга от отговорност. 

„Приоритетите на кабинета ще бъдат в посока борбата с битовата престъпност, повишаване на пенсиите, подобряване на социалните услуги и стандарта на живот", добави още той. „Изборите ще са тогава, когато е по Конституция. Нека всички политически партии се подготвят за тях", посъветва лидерът на НФСБ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във