Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП ще проведе национален митинг-протест „Бузлуджа 2020” пред Министерския съвет

БСП ще проведе национален митинг-протест „Бузлуджа 2020” на 25 юли 2020 г. (събота),  под наслов „Срещу корупцията и грабежа. Заедно за България". В 10:30 ч. ще тръгне шествие от площад "Александър Невски, ще премине през  улица „Георги С. Раковски“ и булевард „Княз Александър Дондуков“ и ще стигне пред Министерския съвет в 11:00 ч., където ще се проведе митингът.

"Нека на този ден да заявим заедно нашата воля за промяна,  свобода, законност и справедливост. Каним всички симпатизанти и граждани, които искат промяна и край на порочния модел на управление", призовават от социалистическата партия.

Преди дни лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини управляващите, че са забранили традиционния събор на левите на връх Бузлуджа и затова ще бъде проведен на жълтите павета пред Министерския съвет. Тогава все още здравният министър Кирил Ананиев отрече и обяви, че събирането може да се проведе, но при спазване на всички противоепидемични мерки. В крайна сметка социалистите решиха събитието да е в центъра на София, като с автобуси ще дойдат членове на БСП и симпатизанти на левицата от цялата страна.

Facebook logo
Бъдете с нас и във