Банкеръ Daily

Общество и политика

В новия брой на вестник "БАНКЕРЪ" четете:

„Умирай трудно“ по български 

Очевидно Бойко Борисов трудно ще пусне властта. За да се задържи в нея той е готов да пожертва дори най-близките си министри, които до неотдавна возеше в джипката по пътните строежи. Междувременно високопоставен депутат от ГЕРБ – председателката на парламентарната комисия по външна политика Джема Грозданова, напусна Народното събрание без особени обяснения. Неотдавна тя е била забелязана на публична сбирка на Цветан Цветанов.

Без реформи ще чакаме дълго в еврочакалнята

Новината за приемането на България във валутния механизъм ERM II и европейския банков съюз дойде в размирно време и бе посрещната със задоволство, но без фанфари.

Премиерът Борисов свика кратък брифинг с участието на финансовия министър и управителя на централната банка, в който вкара цялата предистория и картина на успеха. Благодари, разбира се, и на всички  допринесли за постигането на този успех.

Радостта от несъмнено важното външнополитическо постижение обаче бе кратка, след което премиерът бързо се потопи във вътрешнополитическите проблеми. 

,,Петата колона" на ГЕРБ в БСП

Култовият филм „Спасяването на редник Райън” буквално бледнее пред драмата, която се разиграва у нас със спасяването на Бойко Борисов и неговата власт. В действие се пускат всички възможни начини, за да бъдат омаловажени гражданските протести. В защита на правителството се впрягат кохорти от платени политолози, социолози, антрополози и всякакви други ...лози, които обикалят медиите, венцехвалят управлението и громят всички негови критици, обяснявайки колко страшно ще стане, ако бъде свален кабинетът. 

БДЖ наема 10 стари локомотива, вместо да си купи 5 нови

Две плюс две винаги трябва да бъде равно на четири, сочи елементарната аритметика. Явно обаче тя не важи за ръководството на „БДЖ – Пътнически превози“, според което е по-добре човек да е гузен наемател на вехти возила, отколкото да е горд собственик на чисто нови машини. 

Как Ангелкова си оскъпи турзастраховките 

В края на миналата година министърката на туризма Николина Ангелкова алармира за опасно ниските застрахователни лимити на полицата „Отговорност на туроператора”.

Тя си „пожела” застрахователите да направят така, че ангажираността им да нарасне в цифрово изражение. И ето че желанието й се сбъдна – лимитите на отговорност се вдигнаха, а заедно с тях и застрахователните премии – до 20 пъти!

Патриотите зад ЧСИ срещу колекторите

Петнайсет депутати от парламентарната група на "Обединени патриоти", начело с лидера на НФСБ Валери Симеонов ,сбъднаха детската мечта на частните съдебни изпълнители за въвеждане на законова процедура, въз основа на която да поемат доброволното извънсъдебно събиране на дълговете.

Васил Левски е бил издаден още преди Арабаконашкия обир

Проф. Митев, специфичната ни демокрация е в обичайното си положение – оцапана с кал, компромати и корупция. И няма по-състоятелен критерий, който може да ни смири и пречисти, от най-безспорната фигура в нашата история – Апостола Васил Левски. Какви нови факти и обстоятелства излязоха наяве в последните месеци? Вие наскоро отбелязахте, че за Левски повече не знаем, отколкото знаем.

За съжаление е така, особено доколкото голяма част от дейността на Васил Левски минава под сянката на конспирацията и това води до доста бели полета в биографията му. Документът е основно историческо градиво. Когато го няма, се раждат митовете и легендите.

Удариха и имотните фирми на Божков 

И Върховната административна прокуратура се включи в ударите срещу Васил Божков. Очевидно магистратите са се сетили, че точно сега е моментът  и те да ударят едно кроше в гърба на бизнесмена, обвинен задочно в множество грехове.

Facebook logo
Бъдете с нас и във