Банкеръ Daily

Общество и политика

В новия брой на вестник "БАНКЕРЪ" четете:

"Библиотекарите" овладяват ГДБОП?

Задкулисен кръг, близък до коалицията БСП - ДПС, която през 2014 г. се опита да овладее възловата ДАНС с цената на скандални назначения, си отваря вратичка, за да влезе в другата по важност силова структура - ГДБОП. 

Горанов ще договаря 500 млн. евро заем от ЕС

С получените средства правителството планира да увеличи бюджета на НОИ с 1 млрд. лв., обезпечавайки по този начин провеждането на българската схема за запазване на заетостта "60/40". Началото на преговорите съвпадна с ключови промени в условията за получаване на средства по тази мярка.

Ще "счупи" ли Цветанов проклятието на Втория?

В най-новата ни история има доста примери как вторият човек в партийното ръководство тръгва да прави своя партия, с която да продължи политическата си кариера. За изминалите 30 години такива проекти нямаха успех или ако са имали, той е бил кратковременен.

Токът за бита поскъпна - ще спасяваме ТЕЦ "Марица Изток 2" 

Средните цени на тока от тази въглищна централа са доста високи – около 140 лв./мвтч, но за да оцелее, получава подкрепа от държавата, което ще се случи и чрез сметките за ток на всички нас. Тя вече получи финансова инжекция покрай намаляването на цените на природния газ, но това не стига.

Депутатите одумаха предизборно  за "вечните длъжници"

"Сборна група" от депутати от ГЕРБ и Обединените патриоти отново предложи въвеждането на десетгодишна абсолютна давност за задълженията на физическите лица, с няколко изключения: за едноличните търговци и за борчовете от непозволено увреждане и неоснователно обогатяване.

Дигитализацията е бъдещето, но не е край за банковия клон 

Дадохме си сметка, че при спад на физическите посещения в клоновата мрежа трябва да осигурим удобен канал за обслужването на клиентите от разстояние, каза пред БАНКЕРЪ Татяна Иванова, изпълнителен директор на ОББ.

Всеки средностатистически простак припознава себе си в Борисов

В парламента има два типа хора: неграмотни и изпълнителни. Опариха се от Божков, но ако посегнат на Златев, ще получат нов мощен враг, коментира пред БАНКЕРЪ Диана Дамянова, доктор на историческите науки, бивш синдикалист, пиар експерт.

Общините са оставени насаме с корона кризата

Дори и в извънредната ситуация, породена от корона пандемията, общините са оставени без контакт с централната власт. Нещо повече - разходите, които те правят, не се възмездяват по никакъв начин от хазната, която ги натиска да вдигат данъци и такси, за да ги посрещнат.

Facebook logo
Бъдете с нас и във