Банкеръ Daily

Общество и политика

В новия брой на вестник "БАНКЕРЪ" четете:

Вирусът още не е "изгризал" бюджетния излишък

При отчитането на внушителен излишък в хазната е логично да изникват въпросителни около ефективността на антикризисните правителствени мерки и щедростта на държавата към закъсалите фирми и граждани.

Морковът и тоягата в банковите стимули

Почти всички мерки на правителството срещу икономическия шок са в ход. Остава обаче натрапчивото впечатление, че интересът към тях не е много голям. Това важи както за схемата "60/40", така и за стимулите, разработени от банките.

Сбогом, Г-7, здравей, Г-10 или 11

Доналд Тръмп реши да отложи срещата на Г-7 за септември и да разшири формата й, като покани Русия и други страни. На практика новото обединение би възприело характеристиката на формат "всички без Китай".

Бетонджии точат зъби за парк "Бачиново" 

Подготвя се застрояването на тенискортовете в благоевградския парк. Столът на кмета Румен Томов все по-силно се клати, така че защо да не ускори изпълнението на "ангажиментите" си към хората, с чиято помощ се докопа до заветния пост миналата година?

Кой ще освети "тъмната стая" на съда?

Частният съдия изпълнител у нас се държи като престъпник, част от правосъдието е приватизирано, коментира пред БАНКЕРЪ Ивайло Илиев от Сдружението на потърпевшите от частните съдебни изпълнители и съдебната система "Солидарност".

Премиерът работи на принципа "Успехът е мой, провалът е общ" 

Докато негласуващите в България са мнозинство, статуквото и политическото парцелиране ще пребъдат, каза пред БАНКЕР Цветан Цветанов, бивш председател на парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията.

Акробатичните номера на Ангелкова нямат край

Оцеляването на министърката на туризма в управлението на държавата въпреки десетките поразии, които успя да сътвори в последните месеци, аргументирани като стремеж да "подпомогне" полузатрития от епидемията туризъм, си е направо виртуозно.

България е държава с мултинационални инвеститори

Икономическите ни мерки бяха най-добрите в региона и едни от най-добрите в света. Мярката 60/40 е прекрасна. Отпускаме и грантове за микрофирмите – 3000-4000 лева, изтъкна през БАНКЕРЪ Лъчезар Борисов, зам.-министър на икономиката.

Facebook logo
Бъдете с нас и във