Банкеръ Daily

Общество и политика

В новия брой на вестник "БАНКЕРЪ" четете:

Инвеститорски апетит размъти язовир Искър

Апетитът за придобиване на имот покрай брега на най-големия язовир у нас датира от десетилетия. И винаги е бил неутолим. Формално (почти наужким) проверки се правят. Резултатите от тях обаче са повече от... безнадеждни.

Излишъкът като антиреклама

Бюджетният излишък в последните години се превърна в нещо като рекламен слоган на правителството. И дотолкова свикнахме с него, че в един момент престанахме да го чуваме -  той просто минава покрай ухото, като реклама за памперси например.

Разхлабване през куп за грош 

Още в началото на кризата с Ковид-19 беше ясно, че – колкото и да са важни за запазването на човешки животи и на ресурсите на здравната система – ограничителните мерки имат временен и допълващ характер. 

Търси се лек за агонията на туризма

След като се видя, че министърът на туризма няма да я свърши никаква, а по-скоро ще изнерви хората от сектора до крайност, с решаването на туристическите проблеми се зае почти цялото управление на държавата.

Депутатите стават все по-скъпи за джоба ни

Делата срещу Народното събрание за обезщетения заради калпаво законодателство много скоро няма да са екзотика, а ще залеят съдилищата, прогнозират магистрати. Лошото е, че парите за тези обезщетения ще бъдат платени от данъкоплатците.

Еврозоната е в криза - ERM II не ни гарантира стабилност

"Пакетирането" ни с държави в сериозна криза трудно може да доведе до по-бързо възстановяване, каза в интервю за в. БАНКЕРЪ бившият финансов министър Петър Чобанов.

Схемите "Къщи за гости" продължават с пълна сила

Прокуратурата и МВР проверяват само по документи, а не по обороти, нощувки, данъци и осигуровки, каза в интервю за в. БАНКЕРЪ Виолета Александрова, бивш шеф на Държавен фонд "Земеделие".

ББР - люпилня на чиновници с доход на милионери

Според собствените му декларации пред КПКОНПИ бившият шеф на банката Стоян Мавродиев е получавал повече пари от президента, премиера и управителя на БНБ, взети заедно.

Facebook logo
Бъдете с нас и във