Банкеръ Daily

Общество и политика

Нено Димов остава в ареста

Апелативният специализиран съд остави в ареста бившия министър на околната среда и водите Нено Димов. Съдът не прие нито един довод на защитата, но прие тези на обвинението, като обясни, че делото е тежко и точно това поражда опасност Димов да извърши друго престъпление.

Въпреки желанието на бившия екомонистър да не присъства в съдебната зала, на което има право и е изразено с жалба, съдебната охрана го отведе на делото. Съдът отказа да провери кой е нарушил правата на обвиняемия.

Мярката на Димов е подписана с особено мнение от съдията-докладчик Даниела Русинова. "Не споделям, че има опасност Димов да извърши друго престъпление, ако му се наложи по-лека мярка. В този смисъл тази мярка е незаконосъобразна. Не е събрано досега нито едно доказателство, че ако бъде освободен, ще извърши друго престъпление", каза Русинова пред журналисти.

Бившият министър от квотата на  "Обединени патриоти" е обвинен в умишлена безстопанственост, довела до водната криза в Перник. Според прокуратурата той не е изпълнил задълженията си да прекрати подаването на вода за промишлени нужди, въпреки че е бил информиран, че притокът в язовир “Студена” е значително по-малък от разхода на вода.

Facebook logo
Бъдете с нас и във