Банкеръ Daily

Общество и политика

В новия брой на в. "БАНКЕРЪ" четете:

Тайнственият живот на "зелените" боклуци

Провалът на единствения публично известен опит да бъде проверено дали съдържанието на стотиците бали с вносен боклук отговаря на записаното в документите ни сблъсква с  една безумна безсмислица. Официалното й название е Публичен регистър на лицата, притежаващи документи за извършване на дейности с отпадъци. 

Банковите вземания - рекордни суми и надежди  

Според Асоциацията за защита на потребителите само за последните две години българските кредитни институции са продали на колекторски фирми лоши активи за над 3 млрд. лева. Toвa са нaй-гoлeмите пopтфeйли c пpocpoчeни вземания, изкyпyвaни някoгa у нас.

Давос търси душата си

Като по традиция делегатите страдат за социалното неравенство в хотелските си стаи в планинския оазис - всяка за по минимум 500 щ. долара на вечер, ако изобщо такава бъде намерена при този наплив от посетители. Повечето се тревожат от климатичните промени, но пристигат на тълпи с частните си самолети.

Сиромасите в застраховането

Директор на клон на застрахователно дружество в България получава средно възнаграждение от 2521 лева. Сумата подрежда този низов началник в бранша на 52-ро място сред всички длъжности в страната. Размерът на възнаграждението е добър ориентир за мястото на застраховането в скалата на заплатите по отрасли.

Господ нещо май не ни разбира

Странен екземпляр е българският избирател. Според последното изследване на "Галъп" в по-голямата си част той смята, че институциите са виновни за водната криза в Перник и поради това вотът на недоверие към правителството, който внесе опозицията, е определен като справедлив. Но пък избирателят не желае предсрочни избори. 

Откъде ще дойде зеленият трилион?

Европейският съюз се ангажира да стане климатично неутрален до 2050 година. Представеният Европейски инвестиционен план за зелени сделки трябва да мобилизира публичните инвестиции и да помогне за отключване на частни средства чрез финансовите инструменти на Европейския съюз.

"Луандалийкс", или как най-богатата африканка измами Ангола

Изабел душ Сантуш, най-богатата жена в Африка със състояние над $ 2.1 млрд. и първородна дъщеря на бившия президент на Ангола Жозе Едуарду душ Сантуш, ще трябва да се прости с веселия си и безгрижен живот. Изтекли са над 700 000 документи, свързани с бизнес империята на милиардерката.

Високосна година с високосни харчове за МВР 

Натежала от очаквания, високосната 2020-а влезе и в МВР. В навечерието й се появиха някои сигнали, че може да се окаже по-добра от предишната, но по какво? По-добра като ефект от работата на министерството - няма как да бъде с тази тромава, закостеняла и непроменена от години структура.

Васил Божков ще се оплаква на арменския поп

През последните дни ситуацията около смятания за един от най-богатите бизнесмени в България се нажежи до червено. Последния епизод от драмата покрай собственика на "Нове холдинг" бе внесеният от Валери Симеонов законопроект за промени в Закона за хазарта.

Facebook logo
Бъдете с нас и във